نوشته شده توسط : سینا شریف زاده

دلتای نیل از دو جهت مورد تهدید واقع می شود. یکی فرسایش طبیعی و دیگری تکنولوژی مدرن. در سال 1960 میلادی، مصری ها سدی در آسوان در روی رودخانه نیل ساختند. این کار در آن زمان کار بزرگی محسوب می شد. این سد، بخش اعظم الکتریسیته مصر را تامین می کرد. بعلاوه بیشتر آبیاری مصر از دریاچه نصر (که به واسطه سد تشکیل شده است) انجام می گیرد.

در زمان های دور، رود نیل با خود گل حاصلخیز همراه می آورد و آن را در دشت های دره نیل پراکنده می کرد. حال راه ورود این گل با ارزش به وسیله سد مسدود شده است و گل و لای به صورت توده ای در بستر دریاچه جمع می شوند. در نتیجه کشاورزان مجبورند از کودهای مصنوعی گران قیمت (که آفتی برای خاکند) استفاده کنند.

پیش از ساخته شدن سد، مقداری گل به ساحل رسید. آن به تشکیل دلتای نیل کمک کرد و مانع شد خشکی توسط دریا فرسایش یابد. اکنون گل کمتری برای مبارزه با نیروی دریا وجود دارد؛ بنابراین دلتا به سرعت در حال از بین رفتن است.

برای دیدن نقشه شمال شرقی آفریقا و رود نیل به ادامه مطلب بروید.



:: موضوعات مرتبط: محیط زیست , ,
:: بازدید از این مطلب : 924
|
امتیاز مطلب : 83
|
تعداد امتیازدهندگان : 23
|
مجموع امتیاز : 23
تاریخ انتشار : شنبه 27 دی 1388 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سینا شریف زاده

جنگل های منطقه بارانی جنگل های حاره ای هستند که بیش از ۲۰۰ سانتی متر در سال باران دارند و مکان هایی گرم و مه آلود هستند. بزرگ ترین جنگل های منطقه بارانی برزیل در حوزه رود آمازون قرار دارند. بیشتر نقاط آفریقا، جنوب شرقی آسیا و برخی نقاط جزایر اقیانوس آرام دارای جنگل های منطقه بارانی هستند.

جنگل های منطقه بارانی فقط ۲٪ سطح زمین را پوشانده اند، اما دانشمندان معتقدند که نیمی از گونه از گونه های گیاهی و حیوانی سیاره ما در این نوع جنگل ها رشد می کنند. جنگل های منطقه بارانی، با تبدیل دی اکسیدکربن به اکسیژن، آلودگی را کاهش می دهند و بر پاکیزگی هوا تاثیر مثبت می گذارند.

بسیاری از دارو های با ارزش گیاهی از گیا هانی به دست می آیند که در این جنگل ها رشد می کنند. در حال حاضر هر ساله انسان ها میزان ۷۵۰۰۰ کیلومتر مربع از این جنگل ها را از    بین می برند تا به معدن برسند یا راهی برای مال رو درست کنند، یا شهر سازی کنند و یا مخازن   آب نظیر دریا چه سد ها بسازند. این کار در هر ساعت  ۱۰ کیلومتر مربع از جنگل ها را نابود می کند.

{برای دیدن اندازه واقعی به ادامه مطلب بروید}

deforestationpanama-ap02031203981-ga.jpg



:: موضوعات مرتبط: محیط زیست , ,
:: بازدید از این مطلب : 653
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 دی 1388 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سینا شریف زاده

ببرها در بخش هایی از قاره آسیا از جمله ایران، مغولستان، سیبری، کره، تبت، چین، تایلند، جاوه، سوماترا و شبه جزیره مالزی یافت می شوند. متاسفانه با وجود تعدد زیستگاه های این جانور، اکنون ببرها در کلیه نقاط دنیا کمیاب شده اند.

زمانی شکار ببر ها به عنوان ورزش و تفریح پادشاهان به شمار می رفت. شکارچیان ببر ها را می کشتند و از سر و پوست این حیوان به عنوان جایزه استفاده می شد. گرچه شکار ببر ها کاهش یافته، اما به سبب از بین رفتن جنگل ها که همان زیستگاه های طبیعی ببرهاست، این موجودات می میرند.

به همین خاطر ۲۲ سال پیش کودکان بریتانیایی نیم میلیون پوند جمع آوری کردند تا نسل ببر ها را از خطر نابودی نجات دهند. بنا به پیشنهاد های ارائه شده این پول صرف این شد که ببر ها به هندوستان صادر شوند.

آینده ببر ها و آینده ما به هم نزدیک است زیرا هم ما وهم ببرها برای بقا به جنگل های طبیعی نیاز مندیم.چنین جنگل هایی آب و هوای جهان را که زندگی روی زمین به آن بستگی دارد کنترل می کنند. در اجتماعی که در ژوئن سال ۱۹۹۲ در برزیل انجام شد، رهبران کشور های جهان با هم عهد بستند که جنگل های جهان و حیواناتی همچون ببر ها را از نابودی نجات دهند زیرا

این کار به نفع تمام نسل های آینده است.

{برای دیدن اندازه واقعی به ادامه مطلب بروید}

      



:: موضوعات مرتبط: محیط زیست , ,
:: بازدید از این مطلب : 714
|
امتیاز مطلب : 28
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 دی 1388 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد